Billig er lig med kvalitet?

Der er utallige forskellige udgifter, der er i dannernes private finanser. I vores budget er der fx. lommepenge. Men der er en række steder, hvor vi kan spare nogle monetos. Her er de vigtigste gode råd, som du kan benytte til kroner nul.

Den sikreste fremgangsmåde for os til at blive velstående på, er igennem en pension. Det postulerede en vis person for noget tid siden. For dig er det statistisk set den mest realistiske måde at blive styrtende rig på. Så vi bør tænke over, at sætte sig mere ind i kapitalpension, med de spændende muligheder, der er i din pensionsopsparing.

Forsikringsdækninger er det du indkøber i håbet om, aldrig at få dem aktiveret. Du skal strikt gennemtænke dine reelle behov og ikke blot gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du reelt ikke har brug for eller som du godt kan undvære. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Når du har fravalgt, så handler det om at tage dine forsikringsdækninger ned på et bundniveau. Skal din forsikring kun forsikre for eksempel 170.000 kroner og kan du acceptere en selv-risiko på 8.000 dkk, hvis din villa nedbrænder helt?

Pengeinstitutter er ligeledes et sted, hvor der kan være gode penge at finde. Uligheden mellem de mest kostbare og de mest billige pengeinstitutter er ikke småting. Vi taler om, op til 3.500 kr månedligt for en normal dansk familie + real kredit via en billig bank. Lån til køb af bolig er det største isolerede køb, som man møder. Lån er stor stil noget man bør være fokuseret på, hvis du skal udvikle din privatøkonomi. Et er renteudgifterne, men også handelskursen er vigtig. Lånomlægning er det, der kan forskønne din private økonomi. En anden vigtig variabel er forhaling af lån. Lån kan associeres med eksaltering af tid. Hvis man kan afvente fx 15 måneder med at låne pengene og i stedet for spare ligesvarende op i perioden, så får du nedbragt hovedstolen, men også rente udgifterne.

Er du med hos et fagforbund, så har du adgang til en smule fordelstilbud. Du kan også gennemtænke at udmelde dig. Der er mange at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg i overenskomsten. Men du kan altid vælge blot at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforeninger kan supportere dig med både forsikringer og sundhedsforsikringer – så gennemtænk om det er det smarteste at spare pengene, hvis du haroplever fx stress.

Husholdningen er det område i din økonomi, der udgør den absolut største andel. Visse folk kan overleve for et beskedent rådighedsbeløb, hver md., så er der andrefolk, der køber for meget store summer på f.eks. fornem take-away. Et er når man køber din mad ude i byen på enten hotel eller fastfood delivery – men den helt store problematik er den mad du køber og laver i hjemmet. I dette tilfælde er der det normale køb i supermarkederne, som du tager med hjem. Beklageligvis er man underlagt for spontane køb, der har den konsekvens at indkøbssedlen bliver længere. Et godt råd er, at du køber dine madvarer på internettet, via de nemme digitale supermarkeder. Der kan du både indkøbe traditionelle madindkøb, men desuden også de spændende nye udvalg af madkasser.

Du bør efterregne dine penge, så du sparer inden for alle områder af din budget. Derved kan du ende med at have et langt større beløb til de dejlige dele i hverdagen. Tusind tak fordi du så denne artikel.