Banklån bliver privatlån

Der er flere forskellige udgifter, som er i det danske folks private økonomi. I vores budget er der for eksempel vand. Og der er en række områder, hvor man kan spare unødvendige udgifter. Her er de bedste gode tips, som du kan bruge til kroner nul.

Den mest sandsynlige metode for os til at blive velstående på, er via en private pension. Det postulerede en vis mand engang. For den jævne dansker er det nominielt den mest sandsynlige måde at blive rig på. Så vi bør overveje, at sætte dig mere ind i pensionsordning, med de værdiskabende potentialer, der er i din private pension.

Forsikringer er det vi bestiller i håbet om, aldrig nogensinde at få dem brugt. Du skal nøjeseende overveje dine egentlige behov og ikke bare gøre som andre. Der kan være forsikringsdækninger, du ikke behøver eller som du godt kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må leve med. Bagefter du har udelukket, så drejer det om at skralde dine forsikringer ned til et bundniveau. Skal din ulykkeforsikring udelukkende forsikre feks. 65.000 kroner eller kan du leve med en selv risiko på 6.000 kr., hvis din egendom brænder ned helt?

Pengeinstitutter er ligeledes en udgift, hvor der tit er mange penge at bespare. Uligheden mellem de aller dyreste og de mange billige banker er uovertruffen. Vi hører om, op mod 3.500 kr. pr. md. for en typisk husstand og boliglån. Lån til ejerlejlighed er det største enkelte køb, som mange har i sit liv. Udlån er aller højeste grad den ting du bør være fokuseret på, hvis du skal optimere din økonomi. En ting er renteudgifter, men også handelskursen er meget vigtig. Omlægning af lån er det, som kan forskønne din private finanser. En anden vigtig faktor er forsinkelse af lån. Lån kan forbindes med med forskydning af tid. Hvis man kan udskyde for eksempel 13 måneder med at låne og i stedet spare op i denne periode, så får du dels nedbragt gælden, men også rente udgifterne.

Er du med hos en fagforening, så får du adgang til en del fordele. Du kan også gennemtænke at melde dig ud. Der er mange at spare på en billigere fagforening. Nogle folk har automatisk valg af fagforening gennem deres overenskomst. Men man kan selvfølgelig vælge kun at nøjes med en arbejdsløsheds-kasse. Fagforbund kan hjælpe dig med forsikringer og sundhed – så overvej om det er pengene værd at udmelde dig, hvis du haroplever fx kritisk sygdom.

Fødevarer er den del i din privat økonomi, der repræsenterer den største del. Nogle mennesker kan fungere for et beskedent beløb, hver md., så er der andre personer, der bruger store pengebeløb på for eksempel dyr mad ude i byen. En ting er hvis man køber mad ude på enten sandwichbar eller fastfood-levering – men den rigtig store synder er den mad du køber og steger i hjemmet. På dette område er der det traditionelle madindkøb i supermarkeder, som du bærer hjem. Beklageligvis er man underlagt for impulsindkøb, der medfører at indkøbssedlen vokser. Et tip er, at du handler dine mad online, på de gode net-supermarkeder. Her kan man indkøbe traditionelle madvarer, men også de spændende nye sortiment af måltider i kasser.

Du skal altså beregne dine konti, så du neddrosler på alle nicher af din budget. Derved kan du slutte med at besidde et langt sjovere rådighedsbeløb til de rare dele af tilværelsen. Mange tak fordi du læste denne side.