Amagerbankens skygge

Der er flere forskellige udgifter, som findes i ens private finanser. I vores driftsbudget er der fx renteudgifter. Men der er en masse steder, hvor vi kan spare penge. Her er de bedste gode tips, som du kan læse kvit og frit.

Den mest overkommelige fremgangsmåde for dig til at blive styrtende rig på, er ved hjælp af en pensionsordning. Det postulerede en intelligent vismand . For dig er det gennemsnitligt den mest realistiske måde at blive holden på. Så du bør gennemtænke, at sætte dig ind i pension, med de alternativer, der ligger i din alderspension.

Forsikringsdækninger er det vi får i håbet om, aldrig nogensinde at få brug for dem. Du bør strikt overveje dine faktiske behov og ikke bare gøre som alle de andre. Der er muligvis forsikringsdækninger, du slet ikke har brug for eller som du godt kan være foruden. Det er en vurderet risiko, du må medtage. Når du har valgt, så gælder det om at tage dine forsikringer ned til et minimalt niveau. Skal din husforsikring kun dække f.eks. 100.000 dkk og kan du nøjes med en selv risiko på 15.000 kroner, hvis din bopæl nedbrænder til aske?

Sparekasser er også et sted, hvor der kan være gode penge at hente. Afvigelsen mellem de mest dyrebare og de mest lavprisede banker er astronomisk. Vi hører om, op imod 3.900 kr. per måned for en middelset kernehusstand + reallån. Lån til køb af bolig er det største isolerede køb, som man møder i hele sit liv. Kassekredit er stor grad noget man skal være fokuseret på, hvis du vil optimere din privat økonomi. En ting er renteudgifter, men også dagskursen er betydelig. Låneomlægning er noget, der kan optimere din private økonomi. En vigtigere størrelse er forhaling af lån. Lån kan forbindes med med accelleration af tid. Hvis man kan afvente fx. 15 mdr. med at låne pengene og i stedet for spare tilsvarende op i denne periode, så får du nedbragt lånebeløbet, men også dine renteudgifter.

Har du medlemskab hos et fagforbund, så har du mulighed for en stribe medlemstilbud. Du kan også tænke over at melde dig ud. Der er nemme penge at spare på en lavpris fagforening. Nogle mennesker har tvunget fagforeningsvalg igennem fagaftale. Men man kan vælge kun at have en arbejdsløshedskasse. Fagforbund kan assistere dig med både alm. forsikringer og sundhed – så gennemtænk om det er det klogeste at udmelde dig, hvis du oplever symtopmer som for eksempel kritisk sygdom.

Maden er det område i din økonomi, der konstituerer den aller største andel. Visse folk kan fungere for et småt budget, hver måned, så er der andre, som spenderer store pengebeløb på fx eksklusiv take-out. En ting er når du køber din mad ude i byen på enten michellin restaurant eller grillbiks – men den rigtig store pengesynd er den mad du køber og bager derhjemme. Her er der det klassiske køb i supermarkedet, som man slæber hjem. Beklageligvis er danskere underlagt for ekstrakøb, der betyder at kassebonen vokser. Et råd er, at du shopper dine madvarer via nettet, på de anderledes net-supermarkeder. Her kan du både købe de normale madindkøb, men samtidig også de spændende fristende sortiment af madkasser.

Du skal altså beregne dine penge, så du neddrosler indenfor alle områder af din budget. Således kan du ende op med at være i besiddelse af et meget større slutbeløb til de sjove elementer af din tilværelse. Tak fordi du så med.